CUM ALEGI O MASINA DE SPALAT VASE:

Alege modelul in functie de necesitatile familiei tale:

  • Daca ai o familie numeroasa si obisnuiesti sa gatesti des, alege o masina de spalat vase cu capacitate mare, dar ai grija sa aiba si program scurt de spalare pentru zilele in care nu strangi multe vase.
  • Daca mananci des in oras si gatesti ocazional, alege o masina de spalat vase de capacitate mica si  neaparat cu functie de clatire si program scurt de spalare, pentru zilele cand vei lasa vasele murdare2-3 zile in masina.
  • Daca nu ai suficient spatiu in bucatarie, alege o varianta mai ingusta de masina de spalat vase, cea de 45 cm latime, in detrimentul  celei de 60 cm.

MASINA DE SPALAT VASE NU MAI ESTE DE MULT UN LUX

Masina de spalat vase nu mai este de mult un lux, ea devenind o necesitate, mai ales in familiile numeroase. Printre avantajele utilizarii masinii de spalat vase versus spalarea manuala, enumeram:

  • O mai buna igienizare a vaselor datorita temperaturii ridicate a apei din ciclul de spalare
  • Reducerea consumului de apa, masina de spalat vase folosind  doar apa rece pe care o incalzeste si o refoloseste in cadrul ciclului de spalare (De exemplu, o masina de spalat  poate  folosi  la un program scurt de spalare doar 8 litri de apa)
  • Economie de timp pentru tine, timp pe care sa il folosesti impreuna cu familia ta si nu frecand la infinit cratitele.

GEAMURI STRALUCITOARE

Ti s-a intamplat de multe ori, dupa ce ai curatat geamurile sa observi in lumina tot felul de urme?

Iata cateva sugestii:

   Foloseste o racleta si un spalator. Cumpara unele de calitate, chiar daca sunt mai scumpe, le vei folosi mult timp si iti vor usura munca.

Daca geamurile sunt foarte murdare, fie sunt pline de noroi ca tocmai a plouat, fie pline de grasime, de la ultimii cartofi prajiti, nu folosi direct solutia de geam.

Foloseste o solutie degresanta universala pentru a curata murdaria, grosul, nu uita sa cureti mai intai tocurile, apoi sticla,

apoi pulverizeaza solutia de geam,

trage surplusul cu racleta

si curata urmele cu hartie prosop sau cu o laveta de microfibra